JUSS OG SAMFUNN

Page og Ellison ble ikke enige

Men Oracle skal ha senket erstatningskravet betydelig.

Avstanden er etter alt å dømme fortsatt stor mellom Larry Page og Larry Ellison i patentstroden om Android og Java.
Avstanden er etter alt å dømme fortsatt stor mellom Larry Page og Larry Ellison i patentstroden om Android og Java.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. sep. 2011 - 14:39

Toppsjefene i Google og Oracle, Larry Page og Larry Ellison, møttes igjen på onsdag for å diskutere mulighetene for et forlik i saken om påståtte krenkelser av Java-relaterte patenter og opphavsrett i forbildelse med den den virtuelle motoren Dalvik, som er en svært sentral komponent i Android.

Ifølge amerikanske presse skal heller ikke dette møtet, som varte i omtrent ti timer, ha ført noen enighet. Men ifølge Infoworld er det blitt antydet at partene vil møtes igjen.

Samtidig skriver blant annet BusinessWeek at Oracle nå har estimert at skadene de påståtte krenkelsene skal ha påført selskapet, beløper seg til omtrent 1,16 milliarder dollar. Dette er betydelig lavere enn det tidligere estimatet fra Oracle, som antydet en erstatning på inntil 6,1 milliarder dollar. Dette estimatet skal ha blitt avvist av William Alsup, distriktsdommeren som leder saken.

Ifølge BusinessWeek mener Oracle nå at skadeerstatningen for patentkrenkelsene bør være på inntil 202 millioner dollar, men erstatningen på grunn av påført skade som følge av copyright-krenkelsene bør være inntil 136 millioner dollar. Resten av erstatningen, 823,9 millioner dollar, er knyttet til Googles antatte fortjeneste som følge av copyright-krenkelsene.

Ifølge Bloomberg bestemte Alsup at det nye estimatet skulle start på et beløp så lavt som 100 millioner dollar. Dette tilsvarer det beløpet Sun i 2006 krevde for å lisensiere Java til Google, noe Google takket nei til.

Sun ble kjøpt av Oracle i januar 2010.

Dersom heller ikke nye forsøk på å oppnå et forlik lykkes, vil saken mellom Oracle og Google bli avgjort i distriksdomstolen i San Francisco. Rettssaken vil i så fall begynne den 31. oktober i år.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.