Paint Shop Pro deles i to

For å tilfredstille to helt forskjellige brukergrupper, er Paint Shop Pro blitt gjort om til to ulike grafikkprogrammer.

For å tilfredstille to helt forskjellige brukergrupper, er Paint Shop Pro blitt gjort om til to ulike grafikkprogrammer.

Jasc Software annonserte tirsdag at selskapet utbredte grafikkprogram, Paint Shop Pro (PSP) nå er kommet i versjon 9. I tillegg har selskapet kommet med programmet Paint Shop Pro Studio.

Ifølge selskapet har undersøkelser vist at halvparten av PSP-brukerne ønsket seg et kraftige og mer profesjonelt verktøy for fotoredigering og grafisk design. Den andre halvdelen ønsket at programmet skulle være enklere og morsommere å bruke, også for uerfarne brukere. Dette er årsakene til at selskapet to produkter for bilderedigering.

Paint Shop Pro Studio er den nye bilderedigeringsverktøyet for konsumenter. Det skal være enklere å bruke enn den vanlige utgaven av Paint Shop Pro, men skal likevel inneholde det meste av funksjonaliteten fra det opprinnelige programmet. Blant nyhetene er en idébok som skal guide brukerne gjennom noen av de vanligste redigeringsmulighetene, for eksempel oppfrisking av fotografier. Inkludert er også standardutgaven av Paint Shop Photo Album 5.

Paint Shop Pro 9 er derimot et ren videreutvikling av versjon 8. Blant nyhetene er fjerning av støy skapt av digitale kameraer, fjerning av kromatiske avvik og støtte for Raw-formatet.

Verktøyet inkluderer også et nytt sett med maleverktøy og en ny Mixer-palett med en område hvor brukerne kan legge til og blande "maling" til skreddersydde farger.

Prisen for Paint Shop Pro Studio er oppgitt til 79 dollar, mens Paint Shop Pro 9 koster 129 dollar.

Til toppen