BEDRIFTSTEKNOLOGI

Pålegger NetCom å utsette prisøkning

NetCom mener selskapet ikke satte opp prisene ved årsskiftet, men bare foretok en justering for å hente inn momsøkningen ved årsskiftet. Post- og teletilsynet ber likevel NetCom senest fredag redegjøre for prisøkningen.

Frode Eriksen
12. jan. 2001 - 04:37
Informasjonskonsulent i NetCom, Bjørnar Storeheier, sier til digitoday.no at selskapet ikke har foretatt en prisøkning i klassisk forstand, bare økt prisene i tråd med momsøkningen fra årsskiftet.

NetCom har fra årsskiftet satt opp de fleste, men ikke alle prisene med inntil én prosent for å kompensere noe for momsøkningen fra 23 til 24 prosent.

Forskriftene om offentlig telenett og offentlig teletjeneste pålegger teleoperatører med sterk markedsstilling å varsle prisøkninger to måneder i forveien. Et brudd på denne praksisen er også i strid med Markedsføringsloven og har ikke bare fått Post- og teletilsynet til å reagere, men også Forbrukerombudet.

Post- og Teletilsynet har nå gitt mobiltelefonselskapet NetCom pålegg om å utsette prisøkningen som ble gjennomført 1. januar. NetCom har i et brev fra Post- og teletilsynet blitt bedt om en redegjørelse med frist til fredag den 12. januar for dette lovbruddet, melder NRK Økonomi.

Storeheier sier at NetCom vil svare innen fristen, men vil bestride at dette er en vanlig prisøkning.


Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.