BEDRIFTSTEKNOLOGI

Palladium ble for belastende for Microsofts visjon

Som følge av "misforståelser" rundt teknologien, vil Microsoft velge et annet navn enn "Palladium" om sin sikkerhetsvisjon.

28. jan. 2003 - 15:49

Palladium ble berømt i juni i fjor da Microsoft fikk et stort oppslag for den inntil da ukjente visjonen om ny teknologi for IT-sikkerhet i nyhetsmagasinet Newsweek, skrevet av den populære hackerforfatteren Steven Levy.

Artikkelen, The Big Secret, ble publisert på magasinets nettsted og i trykkutgaven datert 1. juli 2002. Visjonen vakte harme i mange miljøer, blant annet rundt nettstedet Cryptome.org som samlet materiale fra Microsofts egne presentasjoner av teknologien. Internasjonale organisasjoner som Electronic Frontier Foundation sluttet seg til kritikken, i likhet med myndigheter i blant annet Tyskland, Frankrike og Kina.

Les også:


Kritikken mot Palladium går vesentlig på fire punkter:

  • Det åpner for overgrep mot personvernet, siden krefter utenfra kontrollerer hva som skjer på den enkeltes PC.
  • Det åpner for gedigen misbruk fra de som ikke har annet fokus enn kopibeskyttelse.
  • Det åpner for å utvide Intel- og Windows-monopolene til et felles monopol over markedet for IT-sikkerhetsprodukter, siden Microsoft og Intel vil definere selve plattformen for IT-sikkerhet.
  • Det åpner for misbruk fra applikasjonsleverandørenes side, siden man risikerer å ikke kunne åpne dokumenter, også databaser, dersom man ikke har fulgt applikasjonsleverandørens pålagte oppgraderingsprogram.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.