BEDRIFTSTEKNOLOGI

Palm blir elektronisk lommebok

Under Consumer Electronics Show i Las Vegas fortalte Palm mer om hvordan selskapet akter å gjøre Palm-en til din fremtidige lommebok.

9. jan. 2001 - 05:00

Under CES 2000 i Las Vegas avduket Palm sin mye omtalte eWallet-programvare. Systemet tar vare på dine kredittkortdata og benytter den infrarøde kommunikasjonsporten til overføringer.

Ifølge en felles pressemelding fra Palm og eWallet-partner VeriFone, et selskap i Hewlett-Packard-sfæren som har spesialisert seg på sikre betalingsløsninger, vil Palms eWallet bety et endelig farvel til lommebøker fulle av kvitteringer.

eWallet støttes av i hvert fall ett stort kortselskap - en åpenbar forutsetning for å lykkes i dette markedet. Det finnes utallige eksempler på nye e-pengeløsninger og gode idéer som har falt i fisk på grunn av manglende backing fra kredittkortselskapene. Visa stiller seg imidlertid bak Palms eWallet, sammen med nevnte VeriFone og et annet selskap som bl.a. lager betalingsterminaler, Ingenico.

Ifølge Palm-sjef Carl Yankowski vil selskapets PDA-er kunne fungere som e-lommebøker "i løpet av året".

- Til neste jul vil vi alle kjøpe varer på denne måten, tror en optimistisk Yankowski.

Palm-sjefen kan nok ha rett i at betaling via små håndholdte datamaskiner er fremtiden, men mange er likevel skeptiske til at varehandelen vil investere store beløp i ny maskinvare for å klargjøre dagens betalingsterminaler til slike løsninger med det første. Få butikker har systemer som er klargjort for infrarød kommunikasjon med PDA-er, og så lenge dette mangler vil nok folk flest holde seg til sitt gamle betalingskort.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.