Palm «Centro» er fattigmanns iPhone

Palm prøver markedet i USA med «Centro», en nærmest utrolig rimelig smartmobil.

Palm «Centro» er fattigmanns iPhone

Palm prøver markedet i USA med «Centro», en nærmest utrolig rimelig smartmobil.

Palm har kunngjort sin hittil rimeligste smartmobil, døpt Centro. Inntil videre skal den bare selges på det amerikanske markedet. De første 90 dagene skjer salget eksklusivt gjennom teleoperatøren Sprint. Prisen er 99 dollar, altså fjerdeparten av det Apples iPhone koster.

Under presentasjonen avviste Palm at det dreier seg om en iPhone-døder.

– iPhone tilhører det øverste femprosentsjiktet i markedet. Det vi er ute etter er 95 prosent av markedet, sa Palm-sjef Ed Colligan.

Centro har både vanlig tastatur og trykkfølsom skjerm. Et viktig salgsargument blir at den utveksler data over 3G-nettet, i motsetning til iPhone.

Fysisk sett er Centro på størrelse med et kredittkort, og vekten er 120 gram.

Teknisk sett framstår Centro som en rimelig variant av Palms opprinnelige smartmobil Treo. Det er ingen teknologiske nyvinninger.

Da detaljene om Centro ble kjent, spratt Palms aksjekurs opp mer enn 6 prosent. Det gjenspeiler store forhåpninger til produktet. I regnskapsåret fram til 31. mai var selskapets overskudd redusert med over 80 prosent sammenliknet med forrige år, selv om omsetningen var omtrent den samme. Regnskapet for første kvartal legges fram mandag.

    Les også:

Til toppen