Palm dumper Graffiti til fordel for Jot

Jot gjenkjenner alminnelig håndskrift, slik at Palm-brukere slipper å lære seg det spesielle Graffiti-systemet for innskrift.

Jot gjenkjenner alminnelig håndskrift, slik at Palm-brukere slipper å lære seg det spesielle Graffiti-systemet for innskrift.

Jot er et produkt fra Communication Intelligence Corporation (CIC), et amerikansk selskap som leverer en rekke forskjellige typer håndskriftsgjenkjenning til plattformer som Windows, Symbian og PalmOS, og som er engasjert i et interessant fellesprosjekt med et kinesisk selskap. Jot har lenge vært tilgjengelig for PalmOS. Systemet lar brukere skrive bokstaver slik de er vant med, i stedet for å bruke det spesielle Graffiti-systemet som følger med alle Palm, og som krever at man lærer spesielle former for en rekke bokstaver.

I en avtale mellom CIC og PalmOS-selskapet PalmSource heter det at Jot skal erstatte Graffiti som standard skriftgjenkjenning for PalmOS, og døpes til "Graffiti 2 powered by Jot".

CIC vil fortsette å levere supplerende skriftgjenkjenningsprogrammer til PalmOS, blant andre notatprogrammet QuickNote og påloggingsprogrammet Sign-On, der du får tilgang til tjenester dersom PDA-en kjenner igjen underskriften din.

Graffiti ble utviklet i en tid da prosessorkraften til Palm-apparatene var svært begrenset. Overgangen til det mer brukervennlige Jot kan følgelig betraktes som et naturlig skritt.

Det kan også være en juridisk årsak til at Palm vil kutte ut Graffiti. Xerox mener systemet bryter et av selskapets mange patenter, og saksøkte Palm i 1997. Søksmålet ble først avvist, men Xerox vant til slutt fram, og i fjor ble Palm dømt til en erstatning på 50 millioner dollar. Palms anke ble hørt av en domstol 6. januar i år, men er ennå ikke avgjort.

De første PalmOS-baserte apparatene med Graffiti 2 vil komme på markedet seinere i år.

Til toppen