Palm i plagiatsøksmål

Teknologifirmaet E-Pass saksøker Palm og 3Com for plagiering. E-Pass mener de har patent på den type maskiner Palm leverer.

Teknologifirmaet E-Pass saksøker Palm og 3Com for plagiering. E-Pass mener de har patent på den type maskiner Palm leverer.

E-Pass hevder ifølge Bloomberg at de tok ut patent på multifunksjonelle, håndholdte datamaskiner allerede i 1994. I en verdenspatent som ble godkjent det året skal en slik datamaskin være beskrevet i detalj.

- Ikke bare bruker 3Coms produkter E- Pass-patentert teknologi, de markedsfører, og selger produktet med nøyaktig de samme anvisningene som er beskrevet i patenten fra 1994, sier Stephen Weiss til Bloomberg.

Det er oppbygningen av hvordan Palm Pilot skal brukes, med de funskjonene og mulighetene maskinen har, som er sakens kjerne, Det lille teknologiselskapet E-Pass mener de har funnet på hele konseptet Palm Pilot. E-Pass, som holder til i Dublin, lever av å finne opp teknologi og annet, for så å lisensiere bruken bort til andre.

- En rettssak kan vi ikke kommentere, sier Palms representant i Norden, Benny Donnerstad til digi.no

Torsdag skal Palm noteres på "teknobørsen" Nasdaq som eget selskap, med 3Com i majoritetsposisjon. Søksmålet ble altså varslet dagen før dette skjer.

digi.no lyktes ikke å komme i kontakt med de ansvarlige for søksmålet, men en representant for E-Pass kunne bekrefte at de mener å sitte på verdenspatentet og at de har varslet sak.

Til toppen