Palm IIIc med fargeskjerm ventes i februar

Salget av Palm økte med 70 prosent i siste kvartal. En ny modell med fargeskjerm ventes i februar, samtidig med at 3Com introduserer sin datter på børsen.

Salget av Palm økte med 70 prosent i siste kvartal. En ny modell med fargeskjerm ventes i februar, samtidig med at 3Com introduserer sin datter på børsen.

Nyheten er forberedt gjennom lengre tid. I oktober ble prosessoren og operativsystemet begge oppgradert for å kunne støtte en fargeskjerm.

Selskapet selv vil ikke bekrefte at en fargeskjermmodell, Palm IIIc, kommer i januar.

Palm har hittil hatt som prinsipp at apparatene skulle være så enkle og så funksjonelle som mulig, og at kul-faktoren gjerne kan ofres. På den andre siden er fargeskjerm det eneste Microsofts konkurrerende Windows CE har som ikke Palm har. Likevel ser det ikke ut til å være noe savn hos brukerne.

Da 3Com la fram tallene sine for siste kvartal, kom det fram at mens rutere, hub-er og modemer genererer stadig mindre omsetning - ned 12 til 14 prosent - økte salget av Palm-apparatene med 77 prosent.

Ifølge News.Com tolkes varslet om en Palm med fargeskjerm som et tegn på at selskapet har funnet et teknisk kompromiss som det kan leve med, slik at batterilevetid og pris kan holdes på akseptable nivåer og at designen ikke utarter til de typisk klumpete Windows CE-enhetene.

Les mer om Palm og andre lommemaskiner:


Mesterspionens fargerike og lekne PC-kompanjong
En virkelig bærbar datamaskin
Compaq kopler Aero til GSM-nettet
Velutstyrt lommedatamaskin fra Psion
Palm svarer utfordrer med lavpris og farger
Farge- og evnerik Palm-kopi klar i oktober
3Com skiller ut Palm
Mini-bærbar med 100 prosent Java
Snart kan du ringe med Palm

Til toppen