BEDRIFTSTEKNOLOGI

Palm klar med tre nye modeller

Palm mener IT-markedet er på vei opp. Det kan kanskje skyldes at selskapet tror på sine tre nye modeller.

23. sep. 2002 - 10:24

Palm er et av selskapene som har fått føle nedturen i IT-markedet hardest. En lommemaskin var noe av det første folk utsatte da markedet begynte å falle. Dessuten har selskapet fått stadig hardere konkurranse fra både Windows-baserte maskiner og avanserte mobiltelefoner.

Palm har dessuten vært trege til å introdusere nye funksjoner som kamera eller kombinasjoner av lommemaskiner og mobiltelefoner slik konkurrenten Handspring har gjort. Bildet over viser Palms foreløpig nyeste maskin, i705.

Men nå rykker selskapet ut med en oppsiktsvekkende melding. Palm-sjef Todd Bradley mener at det verste er over og at IT-markedet er i ferd med å snu.

- Markedet er fremdeles svakt, men vi ser tegn til et oppsving, forteller Bradley til Reuters. Salget i Europa stiger allerede, forteller han.

Tall fra et tysk analysebyrå støtter Palm-sjefen: Fra februar til mai steg salget med fem prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Ifølge Palm har selskapet en markedsandel på 32 prosent, noe som er det dobbelte av HP/Compaq. Men disse tallet underslår trolig salget av mobiltelefoner. Tall fra 2001 viser at Nokia leder salget i Europa med sin Communicator.

Men totalmarkedet faller fremdeles, hevder Gartner. I andre kvartal ble det solgt 2,7 millioner PDA-er, et fall på 3,5 prosent fra samme kvartal som i fjor.

En viktig årsak til at Palm-sjefen er optimistisk er nok at han skal lansere tre nye modeller i løpet av oktober.

Den ene blir en skikkelig billigmodell til 100 dollar. De to andre blir dyrere modeller med Bluetooth. Den mest avanserte modellen får mobiltelefon og GPRS-dataoverføring. Alle de tre nye modellene vil får Palms nye 5.0-operativsystem, skriver ZDnet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.