Palm kommer med Windows-mobil

Palm vil lansere smarttelefonen Treo 700W, der W står for Windows.

Palm vil lansere smarttelefonen Treo 700W, der W står for Windows.

Amerikanske medier har fått innkalling til en pressekonferanse i San Francisco i dag, der Palm skal opptre sammen med Bill Gates fra Microsoft og toppsjefen for mobiloperatøren Verizon Wireless. De er enstemmige i at det dreier seg om lanseringen av Treo 700W, en Windows-basert smartphone fra Palm som skal selges til næringslivet ved å buntes med mobilabonnementer fra Verizon.

Offisielt vil ingen av selskapene kommentere saken.

Palm har hittil holdt seg til PalmOS fra PalmSource. Det opprinnelige Palm-selskapet skilte seg for noen år siden i maskinvareselskapet Palm og programvareselskapet PalmSource. Sistnevnte ble nylig kunngjort overtatt av japanske Access.

Valget av Windows for en ny Treo-modell skal ikke innebære at Palm helt avsverger PalmOS. PalmSource har ikke lykkes i utvide kundegrunnlaget sitt. Den eneste store utenom Palm, Sony, har nesten helt sluttet å markedsføre PDA-er.

Mellom Palm og Microsoft har det vært en gradvis tilnærming. De to inngikk en avtale i oktober i fjor som gjorde det mulig å kople den PalmOS-drevne smarttelefonen Treo 650 direkte til en Exchange-server for å motta og sende e-post og synkronisere avtaler og kontaktlister.

Palm har flere ganger prøvd å tilnærme seg bedriftsmarkedet, uten å lykkes. Treo er stjerneproduktet, med en salgsøkning på 160 prosent til 470.000 enheter fra augustkvartalet i fjor til augustkvartalet i år.

    Les også:

Til toppen