Palm-kompatibel armbånds-PDA vises på Comdex

Ideen om en armbånds-PDA er ikke ny, men Fossils Palm-kompatible versjon kan bli den første som når markedet.

Texas-selskapet Fossil Inc er kjent som leverandør av designer-ur, og er OEM-leverandør til motehus som Emporio Armani, DKNY, Diesel og Burberry. Det varslet en armbånds-PDA for et år siden, men så ble det tyst.

Les også

I dag kunngjør selskapet en lisensieringsavtale med PalmSource, Palm-avdelingen som har ansvaret for PalmOS, samtidig som det viser sine første armbånds-PDA-modeller på Comdex, USAs største IT-messe som åpnet i går.

De første modellene vil selges under to ulike merker, Fossil og Abacus (bildet), et nytt merke som Fossil lanserer for "Wrist PDA". Abacus vil distribueres gjennom elektronikkjeder og koste 199 dollar, mens Fossil distribueres gjennom stormagasiner, og koster hundre dollar mer. Selskapet håper begge merkene skal være i handelen i både USA og andre land, innen midten av 2003. Det er inngått produksjonsavtale med Singapore-selskapet Flextronics, en internasjonal gigant med 13 milliarder dollar i årsomsetning, kjent blant annet for produksjonen av Microsofts spillkonsoll XBox.


Armbånds-PDA-en drives av Palm OS 4.1, altså ikke den nyeste 5.0 med multimediaegenskaper. Prosessoren er Motorola DragonballVZ i 33 MHz, og minnet er på 2 MB.

Skjermen håndteres gjennom en egen klikkpenn (bildet) som festes i selve armbåndet. Skjermen kan skreddersys til klokke når PDA-funksjonene ikke er i bruk. Den tilbyr 16 gråtonenivåer og en oppløsning på 160 ganger 160 punkter.


I tillegg til klokke er apparatet utstyrt med adressebok, avtalebok, oppgaveliste, notatblokk og kalkulator. Den kan i prinsippet kjøre alle Palm 4.1-programmer, men leverandøren anbefaler at man holder seg til programmer tilpasset den reduserte skjermstørrelsen og den spesielle navigasjonsknappen på høyre side av apparatet, døpt "rocker switch".

Armbånds-PDA-en har USB-grensesnitt for synkronisering mot PC og Mac, og infrarødutgang for utveksling av data med andre Palm. Gitt at man bruker PDA-programmene en halvtime per dag og avstår fra bakgrunnsbelyst skjerm, kan man få batteriet til å holde i fire døgn mellom hver ladning, heter det.

Til toppen