Palm lanserer håndholdt for skolebarn

Ryktene om at Palm skal lansere en håndholdt for de litt yngre brukerne til skolestart, er endelig bekreftet.

ZDNet har skrevet en artikkel om Palms nye håndholdte datamaskin - den første som har gått bort fra modellbetegnelsene med romertall. Maskinens navn er M100.

Maskinen skal visstnok være en videreutvikling av Palm V.

Ifølge informasjonen ZDNet har mottatt skal maskinen være 25 prosent mindre enn Palm V, men ha samme formen. Grunnen til forminskningen skal være at den vil passe bedre i hendene på brukeren. Det er også snakk om at den vil inneholde 8MB minne, i stedet for Palm V's 2MB. Dette skal være fordi Palm har mottatt mye kritikk for det sparsommelige minnet i forgjengeren.

Ifølge bildene ZDNet har lagt på siden sin, og informasjon de har mottatt, har den nye modellen også fått kosmetiske forbedringer. Det vil i første omgang være fem forskjellige deksler tilgjengelig - sølv, gull, sort, kongeblå og lys blå. Den vil også ha et lite vindu som viser tid og dato.

Kildene til ZDNet opplyser også at den vil ha kraftigere plastikkdeksel enn tidligere modeller.

Palm skal også jobbe på spreng med å få tredjeparts produsenter til å produsere MP3-spillere, kameraer, modem og sikkerhetskopieringsmoduler til maskinen.

digi.no får opplyst, etter å ha kontaktet flere Palm-representanter som ikke ville røpe noen detaljer, at produktet vil lanseres rundt skolestart.

Lanseringstidspunktet stemmer også rimelig bra med tanke på barnehender og mindre enheter, samt multimediaproduktene som Palm vil prøve å produsere. Pris og nøyaktig lanseringstidspunkt i Norge er enda ikke klarlagt, men enheten vil koste rundt 1.000,- i USA.

Bildet er lånt fra ZDNet

Til toppen