Palm med biometrisk beskyttelse

Nå har endelig et firma tatt konsekvensen av at håndholdte datamaskiner også kan stjeles og funnet en passende beskyttelse.

I følge Tucows News har firmaet Applied Biometric Products, Inc tatt konsekvensen av at håndholdte datamaskiner kan inneholde like kritiske data som andre datamaskiner, bare at de er mindre og lettere å stjele. Firmaet har satt på dagsordenen at med tanke på veksten i bruk av håndholdte datamaskiner kan disse bli et mål både for terrorister og industrispioner.

Det er relativt vanlig at brukere, og spesielt uerfarne brukere med mange passord, skriver ned passordet sitt og legger det i nærheten av der de har bruk for det. Slik har mange datatyverier lykkes, og det er nettopp ting som dette som Applied Biometric Products vil til livs.

Ved å bygge inn en egen enhet for å gjenkjenne fingeravtrykket til brukeren vil de prøve å komme problemet til livs. Enheten, Kryptic Pilot, er verdens minste og rimeligste batteridrevne fingeravtrykksensor på markedet og kobles direkte til Palmen. Firmaet sier også at denne ikke bare vil kunne gjenkjenne fingeravtrykk, men også lagre nye til database for senere bruk.

Dette kan være et produkt som vil kunne gi selv nordmenn nye muligheter, ikke bare som en sikkerhetsmekanisme, men også i for eksempel politiarbeide.

-Sikkerhet er veldig viktig for våre kunder og for Palm, sa John Inkley, salgssjef for Palm, Inc. Videre sier han: Palm er laget med denne typen ting for øyet og Applied Biometrics forsterker arbeidet ved å gi et nytt sikkerhetsnivå gjennom fingeravtrykkgjenkjenning.

Dr. John Catalano, administrerende direktør i Applied Biometrics Products, mener det er naturlig å støtte Palm med tanke på deres store brukermengde og markedsandel.

Til toppen