Palm OS blir japansk

PalmSource, som utgir operativsystemet Palm OS, er i ferd med å bli kjøpt opp av et japanske programvareselskap.

PalmSource, som utgir operativsystemet Palm OS, er i ferd med å bli kjøpt opp av et japanske programvareselskap.

Japanske Access, som leverer programvare til blant annet mobiltelefoner og PDA-er, annonserte i dag at selskapet er i ferd med å kjøpe opp PalmSource, som utviklere og utgir operativsystemet Palm OS.

Den endelige avtalen om oppkjøpet skal være undertegnet. Oppkjøpet har en verdi på 324,3 millioner dollar, 18,50 dollar per aksje, noe som er 83 prosent høyere enn det markedsprisen var i går.

Access forventer at kombinasjonen av Palm OS og selskapets egen programvare vil gi Access et av de bredeste utvalgene av mobil programvare i bransjen, noe det håper vil utvide selskapets markedsmuligheter.

- PalmSource er en global leder innen programvare for mobile enheter og en utvikler av det velkjente Palm OS-operativsystemet. PalmSource-familien av programvareprodukter benyttes i mer enn 39 millioner enheter, og PalmSource-felleskapet består av omtrent 400.000 utviklere av mobile applikasjoner, noe som utgjør en etablert, verdensomspennende plattform for mobil programvare, sier Toru Arakawa, administrerende direktør i Access, i en pressemelding.

    Les også:

- I tillegg tilbyr PalmSource' tidligere oppkjøp av China MobileSoft, en utvikler av Linux-teknologi, et fundament for å fremme Linux-baserte plattformer for mobile enheter, sier Arakawa. Access er kanskje mest kjent for selskapets NetFront-nettleser.

Ed Colligan, president og administrerende direktør for Palm Inc., som leverer PDA-er med Palm OS, mener oppkjøpet er med på å sikre videre utvikling av operativsystemet.

Det er ventet at oppkjøpet vil være endelig innen slutten av året. Det gjenstår godkjennelse både fra PalmSource' aksjonærer og fra regulatoriske myndigheter.

Til toppen