Palm raser i utforbakke

Microsoft, Palm og Symbian slåss om det viktige markedet for avanserte mobiler. Her er tallene for andre kvartal.

Microsoft, Palm og Symbian slåss om det viktige markedet for avanserte mobiler. Her er tallene for andre kvartal.

Microsoft vant kampen om skrivebordet og mange trodde nok det bare var et spørsmål om tid før de vant også lommen. For såkalte smartphones som kombinerer lommedatamaskiner (PDAer) og mobiltelefoner trenger avanserte operativsystmer.

Det er tre dominerende konkurrenter i dette markedet - Microsoft, Symbian og PalmSource.

Microsofts mini-Windows var installert i 23 prosent av alle smartphones som ble solgt i andre kvartal i fjor. Det samme ble Microsofts markedsandel nå, viser tall fra analyseselskapet Canalys, skriver Wall Street Journal.

Hovedkonkurrenten Symbian, derimot, vokser. Symbian, eid av Nokia, Ericsson og Siemens stjeler markedsandeler - Symbian løfter seg fra 37 til 41 prosent av markedet fra andre kvartal i fjor til andre kvartal i år.

Symbian stjeler dermed andeler fra Palm som faller fra 31 til 23 prosent.

Symbian er foreløpig små i USA og kan takke Nokia for sine heftige markedsandeler. Nokias andel av det totale mobilsalget faller, men selskapet er soleklar markedsdeler.

Nøyaktig en av tre solgte smartphones i andre kvartal i år var en Nokia-modell. PalmOne hadde en andel på 18 prosent og så kommer HP, Rim (Blackberry) og Sony Ericsson.

Det ble solgt nesten seks millioner smartphones i andre kvartal.

Til toppen