BEDRIFTSTEKNOLOGI

Palm satser 50 millioner dollar på fremtiden

Palm Computing har startet en ny organisasjon med navnet Palm Ventures, som har som mål å støtte og styrke Palm Economy, eller reelt sett å sikre fremtidig vekst for håndholdte datamaskiner (PDA-er) med Palm OS.

Lars Kvanum
7. sep. 2000 - 12:43

Palm Economy er et globalt samarbeid mellom de største lisensinnehaverne, OEM-kundene og mer enn 100.000 forskere og utviklere av løsninger som støtter Palm OS. Det er disse som sørger for at operativsystemet og plattformen har vokst til verdens ledende, siden plattformer i utgangspunktet ikke har mye "fancy" innebygget, men gir støtte for at andre kan lage det som tilleggsmoduler. Derfor er denne gruppen nødvendig blant annet for å lage maskinvare, som for eksempel GSM-moduler og nye ekspansjonsporter, eller programvare for å synkronisere via infrarødt.

- Markedet for håndholdte datamaskiner er voksende og Palm ønsker å investere i de muligheter som kan få veksten til å stige ytterligere, sier Robert Hayes, direktør i Palm Ventures.

- Den suksessen vi har oppnådd i dag skyldes i stor grad de mange entreprenørene i Palm Economy som har utviklet produkter og tjenester som passer til våre egne produkter og løsninger, heter det i en pressemelding fra Palm.

Virksomhetene som mottar finansiell støtte fra Palm vil også få mulighet til å skape andre typer forretningsrelasjoner til Palm.

- Dette og andre initiativer er et uttrykk for at Palm ønsker å støtte innovative aktiviteter som har gjort Palm Economy så sterk og levende, sier
Dough Solomon, strategisjef i Palm. De bedriftene som oppnår finansiell støtte fra Palm vil samtidig får mulighet til å samarbeide med Palm og dra

nytte av de ressurser og forretningsmuligheter Palm kan tilby.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.