Palm ser et lys i tunnelen

Kvartalstallene til Palm var betydelig mindre dårlig enn forventet. Ledelsen mener den positive tendensen vil vare.

Kvartalstallene til Palm var betydelig mindre dårlig enn forventet. Ledelsen mener den positive tendensen vil vare.

Analytikerne hadde ventet en omsetning på rundt 188 millioner dollar og et negativt resultat på rundt 27 millioner dollar. I stedet viser kvartalet fram til 31. mai, det fjerde i Palms regnskapsår, 226 millioner dollar i omsetning og et tap på 15 millioner dollar. Driftsresultatet var minus 8,9 millioner dollar. Samme kvartal i fjor viste en omsetning på 233 millioner dollar, et tap på 27,5 millioner dollar, og et driftsresultat på minus 27,8 millioner dollar.

Kvartalets engangsutgifter er knyttet til utskillelsen av programvareavdelingen PalmSource, og til overtakelsen av Handspring.

    Les også:

Maskinvare bidrar mest til Palms omsetning: 217 millioner dollar mot 17 millioner dollar for programvareavdelingen PalmSource. Selskapet legger vekt på at gjennomsnittsprisen per enhet har økt fra 169 dollar i forrige kvartal til 207 dollar i fjerde kvartal, selv om den fortsatt er lavere enn nivået i fjor, 216 dollar. PalmSource utvidet tallet på lisenskunder fra ni til femten, og har registrert 272.000 PalmOS-utviklere mot 218.000 for et år siden. Kvartalet skal ha gått i pluss, for første gang.

Det skal gjennom årene til sammen ha vært levert 29 millioner PDA-er med PalmOS, hvorav 22,3 millioner av Palm selv – 4,2 millioner det siste året.

Forventet omsetning i inneværende kvartal er mellom 175 millioner dollar og 185 millioner.

Til toppen