RESULTATERFINANS

Palm skal deles i to

Palm er på vei oppover igjen og blåser nå støvet av planene om å dele selskapet i to.

2. mai 2002 - 11:47

Etter mange tunge kvartaler med tap og fallende markedsandeler, leverte selskapet plusstall for første kvartal. I følge IDC løftet selskapets markedsandel seg fra 37,4 prosent i fjerde kvartal til 39 prosent i første kvartal.

Men å kombinere utvikling av operativsystem/programvare og maskinvare er ikke så enkelt. Selv om det gir god kontroll, er det to ganske forskjellige forretningsområder. Den viktigste utfordringen er kanskje at partnere som vil lisensiere operativsystemet frykter at man skal prioritere egne maskiner.

Palm har derfor lenge snakket om en deling av selskapet og nå er selskapet tilbake på offensiven. For Palm kjemper mot store konkurrenter som Nokia og Microsoft og må tenke strategisk.

Ifølge flere kilder Wall Street Journal har snakket med, vil selskapet snart offentliggjøre at nestkommanderende i selskapet, Todd Bradley, blir sjef for utviklingen av lommemaskiner, mens styreformann og fungerende administrerende direktør, Eric Benhamou, skal styre programvare-utviklingen i PalmSource.

Palm har dermed tatt et stort skritt mot deling av selskapet. PalmSource vil snart utnevne sitt eget styre og skal etter planen skilles fra Palm senere i år, hevder kilder over Wall Street Journal.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.