TELEKOM

Palm står på kanten av stupet

- Slukes eller går konkurs, mener analytikere om mobilselskapet.

22. mars 2010 - 15:40

Amerikanske Palm har stolte tradisjoner. På nittitallet greide de som første selskap å kommersialisere ideen med håndholdte lommedatamaskiner.

Palm Pilot ble den første PDA-suksessen i markedet. En forløper til dagens smartmobiler, og senere ble de nettopp en smartmobilprodusent. Men selskapet klarte ikke å henge med i utviklingen og ble forbikjørt av konkurrentene.

I januar i fjor lanserte selskapet webOS, som skulle snu flere år med tap og sviktende markedsandeler. Slik gikk det ikke, tross mye skryt for mobiloperativsystemet.

- Nå er det over og ut for Palm, hevder teknologinettstedet Ars Technica.

I forrige måned måtte Palm sende ut et resultatvarsel, for å advare om elendige tall. Kvartalsregnskapet de la frem for Wall Street på fredag var imidlertid ennå dårligere enn børsen og selskapet selv hadde grunn til å frykte.

Ifølge Ars Technica er det økende konsensus blant analytikere og markedet om at Palm nå bare har to muligheter: å bli slukt i et oppkjøp eller å gå konkurs.

Palm er ikke riktige døde ennå, skriver The Inquirer. Her er tonen en tanke mer positiv, og det grunngir avisen med at Palms største investor Elevation Partners markerer støtte for selskapet.

Elevation Partner eier en tredel av aksjene, og mener investeringen fortsatt er represententerer en «enorm mulighet».

Analytikere på Wall Street ser ikke ut til å dele denne oppfatningen. Ifølge nyhetsbyrået Reuters skyldes det at Palm ikke har slått an verken blant mobilutsalgssteder eller hos mobiloperatørene.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.