RESULTATERFINANS

Palm tapte mindre enn ventet

Palms kvartalstall tolkes positivt: Omsetningen var bedre enn ventet, og tapet mindre. Selskapet antas å være i vesentlig bedre stand enn for et år siden.

20. des. 2001 - 11:02

Tallene for kvartalet fram til 30. november, det andre i Palm Computings avvikende regnskapsår, viser en omsetning på 291 millioner dollar, og et tap på 25,2 millioner, inkludert avskrivninger og restruktureringskostnader. Driftsresultatet endte på minus 36,6 millioner dollar. Analytikerne hadde ventet lavere omsetning og et noe dårligere driftsresultat. I samme kvartal i fjor noterte Palm en omsetning på 522 millioner dollar og et overskudd på 27,5 millioner dollar.

Det er Palms fjerde tapskvartal på rad. I kvartalet fram til 31. august var omsetningen 214 millioner dollar, og driftsresultatet havnet på minus 38,7 millioner dollar.

I inneværende kvartal regner Palm med noe lavere omsetning, det vil si mellom 250 og 260 millioner dollar. Prognosen for kvartalet fram til 31. mai er 290 til 300 millioner dollar i omsetning. Selskapet regner med å gå i balanse i dette kvartalet.

Det foreligger ikke ytterligere nedskjæringsplaner, etter de 250 permitteringene i slutten av november, der tallet på årsverk ble redusert til rundt 1200. Viktige mål i nærmeste framtid er å gjennomføre utskillelsen av programvareavdelingen i et eget selskap, få større fart på den teknologiske fornyelsen, ferdigstille en beta utgave av neste versjon av operativsystemet PalmOS innen utgangen av mai, og finne ny toppsjef etter Carl Yankowski.

Selskapet innrømmer at det ikke håndterte lanseringen av den avanserte m500 på en profesjonell måte, og at den undervurderte markedsappellen til de rimelige modellene. I andre kvartal i fjor var gjennomsnittsprisen på solgte Palm 212 dollar. I forrige kvartal i år hadde den steget til 227 dollar, mens den i andre kvartal i år raste ned til 164 dollar.

Analytikere uttaler til Wall Street Journal at Palm-tallene gjenspeiler bedre utsikter og bedre ledelse.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.