BEDRIFTSTEKNOLOGI

Palm vil ta betalt for operativsystem-oppgraderinger

Vel vitende om problemene det kan skape, har Palm valgt å gå bort fra sine opprinnelige prinsipper.

Lars Kvanum
15. sep. 2000 - 14:12

Palm har skapt sinne i Palm-miljøet ved å ta en helomvending på en av fanesakene sine, nemlig gratis oppgradering av operativsystemene, skriver New York Times. Senest i februar uttalte Palm at de ikke hadde planer om å ta betalt for disse.

Selv om oppgraderingen som kom nå, til Palm OS 3.5, koster så lite som $20 har enkelte gått så langt som å sammenligne dem med Microsoft. Palm-brukere har over lengre tid blitt vant til at alle oppgraderinger var gratis, og at systemet var så lite og lett som overhodet mulig.

- Som regel har det vært ganske små endringer i oppgraderingene, men denne gangen synes vi at vi har økt verdien betydelig, sier John Cook, senior-direktør for konsumentprodukt-markedsføring.

Cook sier videre til New York Times at Palm egentlig hadde planlagt å ta mindre for oppgraderingen. Oppgraderingen vil blir tilgjengelig på web eller en CD som også vil ha en ny versjon av Palm Desktop. Lanseringer er planlagt å passe inn med lanseringen av Palms Mobile Internet Kit, som vil inkludere Palm OS 3.5 i tillegg til programvare for trådløst Internett. Denne pakken vil koste rundt $150.

Det er uvisst hvorfor Palm har brukt så lang tid på å gjøre oppdateringen tilgjengelig.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.