Palm vokser gjennom taket

Etter første noteringsdag på Nasdaq-børsen, steg Palm-aksjene med nesten 300 eventyrlige prosent.

Etter første noteringsdag på Nasdaq-børsen, steg Palm-aksjene med nesten 300 eventyrlige prosent.

Torsdag skrev digi.no at selskapet ved siste emisjon ble verdsatt til 176 milliarder kroner. Men det var før børsen åpnet.

Investorene gikk bananas over Palm-aksjen, og sendte kursen opp med nesten 300 prosent. Allerede første dag etter at Palm ble introdusert i aksjemarkedet tok det helt av.
Les mer om Palms introduksjon på Wall Street:
176 milliarder kroner for lommemaskin
Selger kun 4,09 prosent av Palm

Palm, som ble skilt ut fra 3Com, er nå mer verd en moderselskapet. Men 3Com eier ifølge Financial Times mer enn 90 prosent av aksjene i Palm.


Oppgangen er ikke den høyeste aksjemarkedet har sett på en dag. I dot.com-hysteriet som lenge har herjet markedet er det faktisk vanlig at omsetningen av spennende aksjer eksploderer allerede første noteringsdag.

Megainteressen for Palm kommer imidlertid ikke overraskende.
Man forventer nemlig at interessen for mobile datakommunikasjonsløsninger vil ta helt av i USA og Europa, og det er denne interessen som har drevet kursen oppover. Det melder Financial Times. At Palm også har inngått en samarbeidsavtale med Sony har absolutt ikke virket negativt.

Også Palms britiske konkurrent, Psion, høstet av Palms voldsomme oppgang på aksjemarkedet. Inspirert av Palm skal nå Psion ut i kapitalmarkedet for å hente penger til konkurransen med Palm.

Les mer om Palm:
Palm i plagiatsøksmål
Lanserer universal standard for synkronisering av data
PalmPilot får fargeskjerm
Sony klar med Palm til sommeren
3Com skiller ut Palm
Til toppen