PalmOS 5 kommer seint men godt

PDA-operativsystemet PalmOS kommer i versjon 5 i høst. En sammenlikning med dagens versjon 4 klargjør hvor stort spranget er.

PDA-operativsystemet PalmOS kommer i versjon 5 i høst. En sammenlikning med dagens versjon 4 klargjør hvor stort spranget er.

Operativsystemet PalmOS sorterer formelt under PalmSource, en uavhengig datter til Palm Computing. I tillegg til Palms egne hånd-PC-er, er systemet lisensiert til blant andre Acer, Handspring, Kyocera, Samsung og Sony.

Funksjonelt ligger PalmOS 4 forholdsvis langt etter Microsofts konkurrerende Pocket PC 2002, og det har lenge vært snakket om en forestående oppgradering til versjon 5. Det ser nå ut til å denne kommer i løpet av annet halvår.

På bakgrunn av den omfattende informasjonen som er tilgjengelig på PalmSources nettsted, kan man danne seg et forholdsvis klart og punktvis bilde av hva som vil skille den oppgraderte utgaven fra den nåværende.

Les også:

Dette ser ut til å være det viktigste:

  • Skjermen øker fra 160 ganger 160 punkter, til 320 ganger 320 punkter. Elementer som fonter og ikoner vil forbedres for ytterligere å heve den visuelle opplevelsen av grensesnittet.
  • Multimediahåndteringen er kraftig forbedret, og utviklere har fått gode programmeringsgrensesnitt å forholde seg til.
  • Operativsystemet vil integrere en nettleser som støtter de sentrale standardene.
  • Den gode støtten til trådløs kommunikasjon (GSM, Bluetooth med mer) er utvidet med støtte til trådløst lokalnett etter 802.11b-standarden.
  • Sikkerheten er kraftig utvidet med støtte for SSL, 128 biters kryptering og kommende metoder for autentisering
  • Den potensielle ytelsen er kraftig økt, siden PalmOS støtter prosessorstandarden ARM og er et ekte 32 biters system.
  • PalmOS 4 kan bare kjøre ett program om gangen. PalmOS 5 støtter fleroppgavekjøring.

Trass i forbedringene, er PalmOS 5 i stand til å kjøre alle applikasjoner som er fullt ut kompatible med versjon 4.
Til toppen