PalmPilot blir Palm III

Den tredje utgaven av 3Coms PalmPilot, Palm III ble lansert fredag. PDA-en har fått større minne, støtte for infrarød kommunikasjon og et nytt design. Enheten vil komme på markedet i månedsskiftet mars/april.

Palm III, som produseres av de 3Com-eide selskapet Palm Computing, har fått en rekke nye egenskaper. Brukeren har nå tilgjengelig 2 MB RAM, i tillegg er Palm III utstyrt med 2 MB flashminne for operativsystemet, Palm OS 3. Flashminnet gjør det mulig å oppgradere operativsystemet etterhvert som det kommer nyere utgaver.

Støtten for infrarød kommunikasjon (IrDA), gjør at Palm III trådløst kan kommunisere med andre apparater, for eksempel PC-er eller Ericssons infrarøde modem og mobiltelefon, som også ble lansert fredag (se peker til egen sak i margen til høyre).

Palm III har ifølge Mark Bercon, visepresident for allianser og strategier ved Palm Computing, fått bedre lyd og skjerm. Blant annet støtter PDA-en nå fire nivåer av gråtoner, noe som forbedrer fremvisningen av grafikk. Fontsettet er også utvidet med flere typer og størrelser.

Palm III er kompatibel med 2.0 versjonen, både når det gjelder programvare og maskinvare. Det vil si at applikasjoner og tilleggsutstyr beregnet for PalmPilot 2, også kan brukes sammen med Palm III.

Palm III er derimot ikke lenger kompatibel med Windows 3.1, og støtten for Mac Pac 1.0 er midlertidig falt bort, men vil dukke opp igjen om på et ikke gitt tidspunkt. Brukere som da allerede har kjøpt en Palm III, skal da enkelt kunne oppgradere operativsystemet på sin enhet.

Alle tidligere Pilot og PalmPilot produkter kan oppgraderes internt til Palm III. Listeprisen for denne oppgraderingen er 129 dollar, mens den komplette Palm III vil koste 399 dollar.

Til toppen