BEDRIFTSTEKNOLOGI

PANA utvider afrikansk nyhetssatsing

Pan African News Agency (PANA) er et nyhetsbyrå for det Afrikanske kontinentet. Samtidig leverer de internettforbindelse for innbyggerne i Afrikanske land. Sist ute til å bli tilkoblet, er Nigeria.

Rune Fjeld Olsen
16. aug. 1996 - 00:00

PANA møter mange problemer i sin pionervirksomhet for det Afrikanske kontinent. Dårlig utbygd telekommunikasjon, telesvindel og fattigdom er alle med på å hindre PANAs visjon: Et Afrika med et komplett, egenprodusert, telenett.

For PANA er det siste meget viktig. Alt arbeidet som er lagt inn med opprettelse av noder i en rekke afrikanske land er initiert og utført av nyhetsbyrået. For selv om PANA i seg selv produserer nyheter, ser de det som avgjørende at Afrika ikke kommer for langt etter i den øvrige telekom-utviklingen i verden. I løpet av året, vil de ha bygd ut node-nett i over 20 afrikanske land. Sist ute var Nigeria.

- Hastigheten på nettet er fremdeles for sakte. Vi håper på forbedringer i løpet av de neste to månedene, så man lettere kan få tilgang til Nigeria gjennom vårt system, sa prosjektkoordinatoren Babacar Fall til en gruppe akademikere og journalister på torsdag, i følge Reuters.

Prismessig ligger PANA relativt høyt. Å koble seg på Internett gjennom PANA koster omtrent 25 dollar i måneden (150 kroner), i tillegg til at man selvfølgelig må ha tilgang til PC og modem. Derfor er satsingen langt fra forbeholdt alle. Men PANAs arbeid for telekommunikasjon i Afrika er allikevel uhyre viktig, ettersom telekom-revolusjonen kan være med på å bringe land i den 3. verden ut av sitt økonomiske uføre.

Kilde: Reuters

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.