Panasonic kan levere UMTS-terminaler om ett år

Japanske Matsushita, bedre kjent som selskapet bak varemerket Panasonic, vil selge de første mobiltelefonene for tredje generasjons mobiltelefoni tidlig neste år.

Dermed vil Panasonic slå de fleste av sine europeiske rivaler i mobiltelefonimarkedet med god margin, såfremt planene kan gjennomføres.

CeBIT-messen i Hannover fortalte en av topplederne i det japanske selskapet, Jeffrey Suff, at selskapet har en lang historie knyttet til denne type teknologi, der andre har fulgt etter, så det er bare naturlig at selskapet leder utviklingen.

Panasonic-telefonene som en får i handelen første kvartal 2002 vil fungere både i de nye og gamle mobilnettene, noe som er et viktig poeng siden utbyggingen av de nye mobilnettene ikke vil komme i gang for alvor før de neste to til fire årene.

Matsushita leverer i dag mobiltelefoner til NTT DoCoMo, som allerede i mai vil lansere sitt første tredjegenerasjons mobilnett i Tokyo.


I planleggingen av Matsushitas nye Europa-satsing vil selskapet, for å kutte kostnader, overføre en stadig større del av sin produksjon fra Storbritannia til en ny fabrikk i Tsjekkia.

Den nye fabrikken, som åpner i oktober, kan produsere inntil 24 millioner telefoner årlig.

Også japanske NEC vil konkurrere om å komme med den første kommersielle terminalen for de nye mobilnettene. Selskapet nøyer seg imidlertid med å si at det blir "et av de første".

Til toppen