Panasonic med første systemkamera

Panasonic med første systemkamera

I likhet med Sony, satser Panasonic nå for første gang på markedet for digitale system-kameraer.

Panasonic slipper nå sitt første SLR-kamera (Single Lens Reflex) med utskiftbar optikk, Lumix L1, og tar dermed skrittet inn på markedet for digitale systemkameraer. Selskapet ønsker å tjene mer på den stadig økende interesse for fot og det voksende markedet for systemkameraer

L1 bygger på den kamerastandarden 4:3.

    Les også:

L1 leveres med optikk fra Leica (LEICA D VARIO-ELMARIT) og har en oppløsning på 7,5 megapiksler. Optikken har også bildestabilisator som er utviklet spesielt for digital fotografering. Dermed kan uskarphet på grunn av skjelving reduseres.

– Det som er veldig positivt for brukerne, er at de kan bruke objektiver fra mange andre merker på L1-kameraet. Neste år kommer også Leica med flere objektiver som passer til kameraet, sier Anders Jonsson, nordisk produktsjef for kameraer hos Panasonic, i en pressemelding.

Kamerahuset er laget av en magnesiumlegering og veier 530 gram. Det har en så kalt live image-sensor, noe som betyr at man på LCD-skjermen ser nøyaktig samme bilde som sensoren i kameraet ”ser”. Med live image-sensoren skal bildet kunne komponeres på en enklere måte og med større presisjon.

Kameraet har også en funksjon som fjerner støv og andre partikler fra CCD-sensoren. Det støtter minnekort av typen MMC, SD og SDHC.

Leica-objektivet som følger med har en brennvidde som tilsvarer 28 til 100 mm for 35 mm-kameraer. Den maksimale blenderåpningen er på F:2,8 ved vidvinkel og F:3,5 ved tele.

Mer informasjon finnes i dette dokumentet(PDF).

Til toppen