Pangstart for NRKs mobil-TV

Mobil-TV har fått en uventet god respons, og NRK gleder seg nå til 3G-nettene.

Mobil-TV har fått en uventet god respons, og NRK gleder seg nå til 3G-nettene.

NRK lanserte i forrige uke TV-sendinger på mobiltelefoner som en forsmak på ekte 3G-tjenester og et banebrytende tilbud i hele Europa.

Brukere med innebygget videoavspiller på mobiltelefonen, kan nå når som helst på sin telefon se nyheter og aktualitetsprogrammer som for eksempel Fredrik Skavland eller Autofil.

Etter en uke i pilotdrift ser 1000 personer NRK mobil-TV hver dag og på lanseringsdagen var det over 2000 som testet løsningen. NRK1 direkte er mest populært og nyhetene fra Dagsrevy-redaksjonen.

- Dette har gått over all forventning, stråler prosjektleder for mobile tjenester i NRKs utviklingsavdeling, Gunnar Garfors til digi.no.

Han presiserer at NRK først og fremst gjør dette for å forberede allmenkringkasteren på en ny og mer mobil mediehverdag. Tjenesten er først og fremst tilpasset det nye 3G-nettet som Telenor forespeiler skal være ferdig til høsten og NetCom lover til mars neste år.

Det norske markedet anslås å ha solgt rundt 100.000 mobiltelefoner med innebygget videoavspiller, og rundt 80 prosent av de nye telefoner som kommer i handelen til neste år støtter funksjonen.

Garfors forteller at brukerne ser på mobil-TV fra ett minutt til en time. Ofte er det fem til ti minutter folk bruker for å skanne de siste nyhetene og få en oversikt.

Det er spesielt på bussen, trikken, hytta, puben og til og med på do, mobil-brukere nå utnytter tiden til å se på TV.

Garfors tror seertallet vil øke betydelig når UMTS og EDGE kommer for fullt som vil gi en helt annen kvalitet. NRK tar ikke betalt for mobil-TV i pilotfasen av prosjektet, men brukerne må betale trafikkostnader til operatøren på gjennomsnittlig halvannen til fem kroner per minutt. TV-tilbudet er tilgjengelig på wap.nrk.no og fungerer i nettene til både NetCom og Telenor.

Til toppen