Papirkataloger kan ha milliardverdi

Telenors telefonkatalogvirksomhet kan alene ha en markedsverdi på flere titalls milliarder kroner.

Telenors telefonkatalogvirksomhet kan alene ha en markedsverdi på flere titalls milliarder kroner.

Hvis man sammenligner Telenor Medias katalogvirksomhet med det spanske teleselskapets katalogselskap som ble børsnotert i oktober i fjor, vil man kunne anta at Telenor sitter på en gullgruve.

Dagens Industri har nemlig sammenlignet verdien på det spanske katalogselskapet TPI og Telias egen katalogvirksomhet som onsdag ble besluttet børsnotert. Det spanske televerkets katalogselskap ble børsnotert i juni i fjor med en inngangsverdi på 25 milliarder kroner, men har siden oktober i fjor vokst til 74 milliarder kroner. En tidligere Telia-sjef vurderte i fjor høst det svenske katalogselskapet til 30 milliarder kroner.

Selskapene er, ifølge Dagens Industri, like med tanke på omsetning og resultat; det spanske TPI omsatte for 2,9 milliarder i 1999, tilsvarende 3,1 for Telias kataloger. Driftsresultatene er på henholdsvis 0,9 og 1 milliard kroner. Avisen konkluderer dermed med at Telias katalogvirksomhet kan være verdt opp mot 75 milliarder kroner.

Telenor omsatte for 2,4 milliarder kroner på katalogvirksomheten i fjor, mens hele Telenor Media omsatte for 3,1 milliarder kroner. I Telenor Media vil man overfor digi.no ikke si noe om driftsresultatet for katalogvirksomheten alene. Men for hele selskapet minus salgsgevinster ble resulatet på 230 millioner kroner. Bortsett fra katalogvirksomheten er det meste av Telenor media nummeropplysningstjenestene. Disse går omtrent i balanse og gjør at driftsresultatet hovedsakelig gjelder katalogene.

Om man tar utgangspunkt i omsetning og driftsresultat vil Telenors katalogvirksomhet ende med en markedsverdi på noen titalls milliarder kroner

Pressetalsmann i Telenor, Dag Melgaard vil ikke kommentere dette regnestykket, men sier at det ifølge konsernsjef Tormod Hermansen ikke er aktuelt å børsnotere deler av Telenor før hele selskapet er børsnotert.

Til toppen