BEDRIFTSTEKNOLOGI

Papows fra Lotus treffer Bill Gates

Microsoft-sjef Bill Gates har invitert Lotus-sjef Jeff Papows til sitt hovedkvarter i Seattle for å diskutere objekt-håndtering og andre teknologiske spørsmål. Papows hra bekreftet at møtet finner sted på fredag.

Eirik Rossen
18. aug. 1997 - 15:47

Distribuerte objekter kan gi en drastisk forenkling av livet på Internettet, men foreløpig er man låst i en krig mellom alternative standarder. Microsoft står på sin DCOM (Distributed Component Object Model) mens Lotus og andre forfekter CORBA (Common Object Request Broker Architecture).

Papows sa til PC Week at interoperabilitet er avhengig av at objekt-mekling uttrykkes i ren Java. Han ønsket ingen rift mellom DCOM og CORBA, og sa at både Microsoft og Lotus hadde vært for opptatte av å få produkter på markedet uten å tenke interoperabilitet.

Andre emner mellom Gates og Papows blir Windows 98, Notes 5.0 i forhold til Internet Explorer og dynamisk HTML. Lotus er lite glad for den integreringstendensen som preger både Netscape og Microsoft, og har nylig fått Netscape med på å skille nettleseren Navigator fra den omfattende Communicator klient-suiten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.