JUSS OG SAMFUNN

Pasient-rettet helseportal

IBM og i3 har utviklet teknologi for helseportaler med selvbetjening for pasientene.

23. nov. 2005 - 07:58

Med godkjennelse fra amerikanske myndigheter, og i samarbeid med 24 sykehus, har IBM og i3 Archive, en spesialist på databaser til helsesektoren, lansert en helseportal for mammografiske undersøkelser.

Portalen MyNDMA gir pasientene fri og sikker adgang til alle data, inklusive bilder, fra alle mammografiundersøkelser de har hatt, med alle relaterte opplysninger over tid. Portalen er pasientenes inngangsport til verdens største elektroniske mammografiarkiv, kjent som National Digital Medical Archive (NDMA).

NDMA og i3 Archive stammer begge fra et prosjekt som ble startet for seks år siden for lagring og tilgang til mammografiske bilder. Prosjektet ble finansiert av det offentlige, og kjørt som et samarbeid mellom University of Pennsylvania og IBM. NDMA framstår i dag som et landsomfattende koordinert system for å avsløre, behandle og helbrede brystkreft, til disposisjon for 300 leger og forskere ved 24 sykehus. Arkivet omfatter over en million mammografiske bilder, og det er en rekke indekser og andre tilleggsverktøy for søk og analyse.

Portalen MyNDMA ble lansert for en måned siden. Den gir pasientene tilgang til alle opplysningene om dem, og sikrer at de alltid har tilgang til alle opplysningene når de for eksempel søker råd hos en lege som ikke kjenner dem fra tidligere.

Ifølge den ideelle organisasjonen breastcancer.org løser MyNDMA alle de tidligere hindringene mot rask og effektiv overføring av pasientopplysninger.

MyNDMA sikrer også pasientene kontroll over i hvilken utstrekning forskere og leger skal gis tilgang til opplysningene om dem.

Teknologisk sett bæres NDMA-databaser av xSeries-servere i en grid-løsning med DB2 og EXP300 lagringsenheter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.