KORTNYTT

Pasienter minnes om timeavtaler per SMS

I Akershus og Telemark minnes pasienter om sine timeavtaler per SMS.

19. feb. 2004 - 16:02

Sykehuset Telemark HF i Helse Sør har inngått kontrakt med LabCraft om anskaffelse av SMS tjeneste for påminnelse til pasienter som har timeavtale med poliklinikk. Løsningen er en videreføring av tilsvarende SMS-tjeneste for innkalling av blodgivere, som Akershus universitetssykehus HF, med støtte fra Sosial- og helsedirektoratet, har fått LabCraft til å utvikle. Løsningen viste seg å være hensiktsmessig, og er nå under innføring ved 18 blodbanker i Norge. Løsningen for innkalling av blodgivere vha SMS, web og e-post er lansert for eEurope Award 2004, hvor vinnere vil bli presentert 5-6. mai i Cork, Irland.

Løsningen medfører ikke merarbeid for helsepersonell, og er billig å anskaffe og innføre. Undersøkelser viser at 5 prosent av pasientene ikke ankommer til avtalt time. Å redusere denne andelen gir økt kapasitetsutnyttelse og reduserte ventelister. Summen er god totaløkonomi.

I Telemark vil investeringen i programvaren fra LabCraft vil være inntjent i løpet av få måneder når hele sykehusets poliklinikker har tatt i bruk SMS meldingene fra høsten 2004.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.