Pass deg for løvene på Microsofts zoo

Innhengningen rundt løvene er for spinkel, og nå blir de besøkende spist. "Zoo Tycoon" er et av mange spill som Microsoft slipper før jul.

Microsoft har ennå noen uker igjen før lanseringen av spillkonsollet Xbox. I forkant har Microsoft Norge forhåndsvist en rekke PC-spill-nyheter for pressen.

En fullstendig liste over disse nyhetene er tilgjengelig fra Microsofts spillside (klikk på "PC Games øverst i venstre hjørnet). Det lenkes herfra til hvert spills hjemmeside, slik at du kan følge med etter hvert som de blir formelt lansert. Nyhetene faller i kategoriene - strategi, "action", simulering og rollespill.

Zoo Tycoon beskrives som et familiespill i kategorien "strategi". Hensikten er å bygge opp og drive en dyrepark. Du kan velge å følge strenge regler med hensyn til budsjett og andre begrensninger, eller du kan følge et friere spillmodus. Du setter sammen ulike typer miljøer og innhengninger for forskjellige dyr, og får løpende tilbakemeldinger om hvorvidt de trives eller ikke.

Det er bakgrunnsinformasjon for hver dyreart, slik at du kan velge passende miljøer og fôr til hver. Du må også sørge for bekvemmeligheter for besøkende, inkludert trivielle ting som toaletter, benker og gangstier. Gjør du feil, kan løvene unnslippe, og angripe de besøkende. Bakgrunnsinformasjon og tilbakemeldinger på dyrenes trivsel og miljøtilpasning gjør at spillet også kan betraktes som en slags "lek og lær". Dessverre må norske brukere velge mellom engelsk og svensk når det lanseres 14. november. Ifølge Microsoft er det ikke planer om norsk språkdrakt. I tillegg til det som er lagt ut på Microsofts eget spillsted (se ovenfor), kan du lese og se ytterligere bakgrunnsstoff hos spillets opphav hos Blue Fang Games.

Av andre spillnyheter kan følgende nevnes:

  • Et nytt rollespill, Dungeon Siege, er utsatt til over jul. Du vokser oppover i det føydale hierarkiet fra beskjeden bonde etter hvert som du beseirer stadig flere av ondskapens krefter og tilegner nye ferdigheter i alt fra bueskyting til magi. Du kan samle opptil åtte roller på din side, og beholde kontrollen over dem selv, eller fordele dem på medspillere. Microsoft skryter nærmest uhemmet over den tredimensjonale grafikken og de overveldende kampscenene.
  • Online-rollespillet Asheron's Call Dark Majesty, kommer som varslet i løpet av november. I forhold til den eksisterende Asheron's Call tilbys nye monstre og landmasser - spillet foregår over 1300 kvadratkilometer - samt nye muligheter, blant annet kan du låse ned dine våpen og du får større herredømme over hvordan ditt hus skal se ut.
  • Flight Simulator 2002 slippes i Norge rundt 21. november, og tilbyr en rekke forbedringer i forhold til forgjengeren. Du må blant annet forholde deg til andre fly i luften og kommunisere med tårnet. Det er flere fly å velge mellom og nye audiovisuelle effekter. For første gang kan du lande og ta av med sjøfly - slik at du både ser og hører bølgene - og du ser flere detaljer i landskapet jo lavere du flyr. Bedre programmering gjør at den nye utgaven stiller færre krav til maskinvaren enn forgjengeren.
  • Train Simulator har vært tilgjengelig en stund, og karakteriseres av Microsoft som en overraskende suksess. Erfaringen er at den appellerer både til den noe spesielle gruppen togfrelste, og til "gamerne" som merker at det er en langt større utfordring enn ventet å få i gang et damplokomotiv eller stanse et tungt togsett.
Til toppen