BEDRIFTSTEKNOLOGI

Passerer ti milliarder apps-nedlastinger

Android Market feirer ved å legge ut de mest populære på billigsalg.

Android-brukere laster for tiden ned omtrent en milliard applikasjoner fra Android Market hver måned.
Android-brukere laster for tiden ned omtrent en milliard applikasjoner fra Android Market hver måned. Bilde: Google
7. des. 2011 - 11:30

Google kunngjorde i går at antallet nedlastinger fra selskapets markedsplass for applikasjoner til Android, nå har passert 10 milliarder. Selv om dette fortsatt er langt bak tallet Apple oppgir for selskapets App Store – 18 milliarder i oktober, et tall som øker med 1 milliard hver måned, så kan Google vise til formidabel vekst.

Android Market ble lansert oktober 2008. I begynnelsen av 2009 ble det i noen land mulig å kjøpe applikasjoner gjennom markedsplassen. Dette gjaldt ikke blant annet Norge, hvor kassaapparatet først ble skrudd på i oktober i fjor.

Ifølge tallene Google nå oppgir, skjedde nedlasting nummer én milliard fra Android Market i juli i fjor. Tre milliarder ble passert i mars, 4,5 milliarder i mai og 6 milliarder i juli. Veksten er nå på samme nivå som for Apples App Store – én milliard nedlastinger i måneden.

Samtidig er det også slik at Android Market ikke er det eneste stedet Android-brukere kan laste ned applikasjoner. Brukerne står utgangspunktet fritt til å velge enhver kilde, noe som betyr at det totale antallet applikasjoner kan være en hel del høyere. Det er likevel ingen tvil om at Android Market er den viktigste kilden til Android-applikasjoner.

Google feirer milepælen ved å tilby noen av de mest populære, betalte applikasjonene og spillene til 10 cent per stykk de neste ti dagene. I Norge er prisen 1 krone. Utvalget vil etter alt å dømme variere fra dag til dag. En oversikt finnes her.

Det går ikke fram av Googles kunngjøring om det er selskapet eller utviklerne selv som gir denne rabatten.

Hvor stor andel av nedlastingene som er betalte, sier Google ingenting om. Men tidligere rapporter har antydet at det er lavere betalingsvillighet blant Android-brukerne enn blant iOS-brukerne. Som et resultat av dette, er mange Android-applikasjoner reklamefinansierte og gratis å laste ned. I mange tilfeller tilbys det også annonsefrie utgaver mot betaling.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.