Passord-stjeler herjer

Et passord-stjelende virus, som sier "hey you" i stedet for "i love you" herjer nå blant America Onlines Internett-kunder.

Et passord-stjelende virus, som sier "hey you" i stedet for "i love you" herjer nå blant America Onlines Internett-kunder.

Det er datasikkerhetsselskapet McAfee som slår alarm om viruset, som spres via epost og installerer seg selv på PC-brukerens system. McAfee graderer viruset som 'middels farlig', og oppfordrer AOL-brukere til å opptre med varsomhet når de åpner epost-vedlegg, skriver Reuters.

Viruset, som i den mest smittefarlige versjonen bærer navnet APStrojan.qa, prøver å stjele brukernavn og passord fra AOL-kunder og videresende disse til en bestemt adresse, skriver eWEEK.

AOLs talsmann Andrew Weinstein sier selskapet tar virusalarmen på alvor, men legger til at det foreløpig ikke er rapportert om stor smitte blant AOL-kundene.

- Vi overvåker situasjonen nøye. Dette er forsåvidt ikke et nytt virus - det er en trojaner som har vært kjent i et års tid - men vi gjør likevel et arbeid med å advare, informere og undervise våre kunder om hvordan de kan sikre seg mot trojanere og andre virus, sier Weinstein til Reuters.

McAfee bekrefter at viruset har vært kjent i omlag et år, men legger til at det den siste tiden er registrert økt smitteomfang der APStrojan.qa er synderen.

Viruset mottas ofte med et vedlegg på 77.855 bytes som bærer navnet "mine.zip" og med teksten "hey you" i tittelfeltet. Eposten inneholder ellers teksten "hey i finally got my pics scanned...theres like 5 or 6 of them...so just download it and unzip it..and for you people who dont know how to then scroll down...tell me what you think of my pics ok?", skriver Reuters.

Til toppen