Påstår WAP vil danke ut PC-en til surfing

Sjefene i de store mobiltelefonselskapene, støttet av enkelte analytikere, mener at PC-en vil være utkonkurrert som surfemedium i 2006.

Sjefene i de store mobiltelefonselskapene, støttet av enkelte analytikere, mener at PC-en vil være utkonkurrert som surfemedium i 2006.

Wapland.com, hvis eksistens avhenger av at wap tar av som ventet, skriver i en pressemelding at de mener bruken av WAP vil øke drastisk i de kommende årene. De støtter seg på en rapport skrevet av det engelske analysefirmaet Ovum, der det heter seg at ikke bare vil wap-bruken komme til å øke, men at den vil utkonkurrere bruken av PC som surfemedium i løpet av kort tid.

Ifølge Ovum kommer bruken av WAP til å øke til utrolige 684 millioner aktive brukere i løpet av de nærmeste årene. Tallene fra deres analyse anslår også at dette vil skje innen år 2006. De mener også at muligheten til å bli en stor aktør er på vei til å lukkes og at man derfor bør handle nå om man vil ha store sjanser til å gjøre suksess.

Mobilt Internett ventes å bli et nytt massemedium.

Nokias konsernsjef Jorma Ollila tror det i 2004 vil være flere i verden som surfer på Internett via mobiltelefon enn via tradisjonelle PC-er. Fred Kuznik, europasjef for Motorola, tror at 500 millioner av totalt en milliard internettbrukere i 2005 vil surfe trådløst.

Om navnet wap blir synonymt med fremtidens mobile Internett er det imidlertid mange som tviler på.

Til toppen