Patche-verktøy verner mot neste "Slammer"

Problemene med Slammer-ormen klargjorde systemfolkenes behov for et patche-verktøy. UpdateExpert opererer uavhengig av Microsoft.

Problemene med Slammer-ormen klargjorde systemfolkenes behov for et patche-verktøy. UpdateExpert opererer uavhengig av Microsoft.

I januar bidro Slammer-ormen sterkt til at det globale tallet på dataskadeverk den måneden beløp seg til hele åtte milliarder dollar. Ormen utnyttet en kjent og for lengst patchet sårbarhet i SQL Server, og spredde seg raskere enn noen annen orm eller virus.

Også Microsoft ble rammet, ikke gjennom serverne som leverer eksterne tjenester, men fordi flere utviklere hadde selv unnlatt å oppdatere sine arbeidsstasjoner.

Angrepet understreket at det er behov for verktøy som kan hjelpe systemadministratorer til å holde oversikt over den kontinuerlige strømmen av patcher eller fikser for produktene som er mest utsatt for angrep utenfra.

Det unge svenske selskapet Upstream Software har nettopp gått ut på det norske markedet med UpdateExpert, et sikkerhetsadministrasjonsverktøy fra San Diego-firmaet St. Bernard Software, beregnet på Microsoft-produktene Windows NT4/2000/XP, IIS, Terminal Server, SQL Server, Exchange Server, Internet Explorer, Media Player, Windows Media Services, Net Meeting, Office og Outlook.

St. Bernard vedlikeholder sin egen fiksdatabase, uavhengig av den til Microsoft, noe amerikanske kunder ifølge Techweb betrakter som en stor fordel.

Et årsabonnement for 50 PC-er koster 7000 svenske kroner. Lisensprogrammet går helt opp til 1000 PC-er i to år. UpdateExpert gir deg kontinuerlig informasjon om nye fikser, med regler for hvordan de skal brukes, og med verktøy for å installere dem og holde oversikt over hvilke maskiner som trenger hvilke fikser.

Servere som er beskyttet bak brannmurer, kan nås gjennom spesielle oppdateringsagenter. Det skal aldri ta mer enn noen få tastetrykk for å kjøre ut de riktige fiksene til de riktige maskinene. Verktøyet sørger også for rapporter om hvordan det er gått med utleggingen, og sjekker mot den sentrale databasen for å gi tilbakemelding om det synes du kan ha oversett noe.

Gratis demo-versjoner er tilgjengelige fra nettstedet til St. Bernard.

Til toppen