JUSS OG SAMFUNN

Patent-database på Internett

IBM har opprettet et web-sted som gir tilgang til alle patenter innvilget av U.S. Patent & Trademark Office siden 5. januar 1971.

Eirik Rossen
14. jan. 1997 - 14:00

Web-stedet lar deg søke patenter etter stikkord eller etter boolsk fritekst søk i valgte felter. Det er også muligheter for mer avanserte søk. Du kan også finne fram til en patent hvis du vet patentnummeret.

Når du har funnet det du leter etter, kan du få opp selve patenten som lesbar bildefil, så sant patenten ikke er mer enn ti år gammel. Ellers krever systemet at du oppgir faksnummer eller postadresse, for å få tilsendt patenten mot en beskjeden avgift. Avbildninger av tidligere års patenter skal legges inn i løpet av dette året.

Patent Server, som systemet heter, er utviklet av IBMs Almaden Research Center. Det har vært i bruk internt i IBM et års tid, der 7000 brukere er innom hver uke. Den samlede datamengden i databasen er 24 GB med tekst, og 1,3 Terabyte med bilder.

IBM har planer om å utvide tjenesten til å omfatte patenter fra WIPO (World Intellectual Property Organization) og EPO (European Patent Office).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra