– Patentkrigene er svært skadelige

Men Google-formann Eric Schmidt roser samtidig Apple.

– Patentkrigene er svært skadelige
Eric Schmidt under Googles pressekonferanse i Seoul, Sør-Korea, torsdag denne uken. Bilde: SeongJoon Cho/Bloomberg/Getty Images/All Over Press

Styreformann Eric Schmidt er på turné i Asia for å lansere Nexus 7 i flere land, samt for å besøke Android-partnere.

Det har vært spesiell interesse i forkant av besøket i Sør-Korea, der Schmidt blant annet møter Samsung. Det antas at han der vil drøfte de pågående patentstridighetene flere av partnerne har med blant annet Apple.

Under en pressekonferanse i går gjorde Schmidt det i alle fall klart at han er motstander av det som blir kalt for patentkrigene. Dette skriver Korea Times.

– Patentkriger hindrer bokstavelig talt valg, det hindrer innovasjon og jeg synes det er svært uheldig. Vi jobber oss selvfølgelig gjennom dette og forsøker å sikre at vi forblir på den rette siden av disse problemene. Så til syvende og sist står Google for innovasjon, som en motsetning til patentkriger, sa Schmidt.

– Jeg synes noe av det verste som har hendt de siste årene har vært overbevisningen om at det er så mange patenter i mobilverdenen – estimert til 200 000 som er overlappende og kompliserte også videre – at én leverandør kan stoppe salget av en annen leverandørs telefoner eller enheter, sa Schmidt. Han nevnte riktignok ikke at Motorola Mobility, som eies av Google, er blant selskapene som for tiden forsøker å stoppe Apples produkter.

Eric Schmidt (t.h.) og artisten PSY danser Gangnam Style hos Google i Sør-Korea
Eric Schmidt (t.h.) og artisten PSY danser Gangnam Style hos Google i Sør-Korea Bilde: Google Korea

Men samtidig som at Google kjemper på flere fronter mot Apple, så er tydeligvis ikke forholdet så elendig som man kan få inntrykk av.

– Apple er faktisk en veldig god partner. Våre to selskaper snakker faktisk samme hele tiden om alt mulig, hevder Schmidt.

– Når det gjelder Apple-patentene, er det beste vi kan si at det er massevis av ting som har blitt beskrevet tidligere, og at jeg ikke vil si noe utover det.

Schmidt skal ikke ha sagt noe om hva samtalene med Samsung vil handle om.

– Med Samsung, som du kan forestille deg, de er én av våre aller viktigste partnere og det er mye å diskutere, sa Schmidt.

På spørsmål om Google vil bistå Android-partnere som havner i patentstrid, er Schmidt også temmelig ordknapp.

– Alt jeg vil si offentlig er at vi fullt og helt har til hensikt å støtte økosystemet etter hvert som det utvikler seg. Android-økosystemet er etter mitt syn virkelig sentralt for en vellykket utvikling av markedet.

Under oppholdet i Sør-Korea i går, møtte Schmidt også den koreanske artisten PSY, som har fått internasjonal oppmerksomhet med sangen og dansen Gangnam Style. Videoen, som ligger på YouTube, har blitt vist nesten 300 millioner ganger.

Videoen nedenfor, derimot, viser at Schmidt også har prøvd seg på dansen.

    Les også:

Les mer om: