Patentnederlag for Google

Tapte mot enda et patenttroll.

Patentnederlag for Google
Eric Schmidt og Google sliter med søksmål fra flere patenttroll for tiden. Bilde: SeongJoon Cho/Bloomberg/All Over Press

Google har gått på en smell i et patentsøksmål anlagt av Simple Air, et selskap som tilsynelatende ikke gjør annet enn å kreve lisens for åtte patenter. En enstemmig jury ved distriktsdomstolen for Eastern District of Texas, som holder til i byen Marshall, har erklært Google skyldig i å ha krenket patentet 7,035,914.

Denne distriktsdomstolen er nærmest beryktet for å være vennlig mot patenttroll. Derfor anlegges en rekke patentsaker nettopp her, inkludert Rockstars søksmål mot nettopp Google.

SimpleAir mener at Googles push-baserte varslingstjenester for Android-enheter krenker fem av kravene i det nevnte patentet. Juryen var enige i dette, og avviste også Googles forsøk på å få patentet erklært ugyldig. Ifølge SimpleAir ble patentet så sent som februar 2013 på nytt granske og bekreftet gyldig av U.S. Patent and Trademark Office.

Det juryen i saken ikke klarte, var derimot å bli enige om erstatningssummen som Google må betale. Dermed må dette spørsmålet behandles av en ny jury. SimpleAir krever 125 millioner dollar i erstatning.

SimpleAir skriver i en pressemelding at de berørte tjenestene er Google Cloud Messaging (GCM) og Android Cloud to Device Messaging (C2DM). Ifølge SimpleAir brukes disse av Google til å prosessere og sende umiddelbare varsler til Android-applikasjoner som Facebook, Twitter og Gmail.

Google har ikke ville kommentere saken, men ifølge amerikanske PCWorld.com har én av Googles advokater allerede bedt om at rettssaken ugyldiggjøres.

Ifølge SimpleAir selv og amerikansk presse er Google bare det siste i rekke av større teknologiselskaper som har møtt krav fra SimpleAir. I 2012 inngikk selskapet et forlik med Apple og BlackBerry, mens Microsoft skal ha gjort det samme i november i fjor. Også Huawei og Google-datterselskapene YouTube og Motorola Mobility skal ha blitt møtt med lignende krav.

    Les også:

Les mer om: