FORBRUKERTEKNOLOGI

Patentsøknad kan varsle om enklere iPhone

Spekulasjoner om at Apple planlegger en svært enkel mobiltelefon, får støtte av en ny patentsøknad.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
6. juli 2007 - 12:03

At Apple ikke vil hvile på sine laurbær nå som selskapets iPhone har kommet i salg, er noe de fleste tar for gitt. Det er ventet at selskapet etter hvert vil komme med flere ulike modeller i forskjellige prisklasser, ikke ulikt det selskapet tilbyr på iPod-fronten.

En patentsøknad som i går ble gjort tilgjengelig på nettstedet til de amerikanske patentkontoret, skal ha ført til spekulasjoner om at Apple nå planlegger en svært enkel mobiltelefon - i praksis en iPod Nano med ringemuligheter.

Av en eller annen grunn er patentsøknaden som flere nyhetstjenester, blant annet UnwiredView.com, viser til, i skrivende stund ikke tilgjengelig. Men et illustrasjonsbilde fra patentsøknaden er fortsatt tilgjengelig, som vist nedenfor.

Patentsøknaden skal ha tittelen «Touch pad with symbols based mode» og beskriver en enkel touchpad som kan vise ulike symboler, avhengig av enhetens operasjonsmodus. I ringemodus vises en klassisk nummerskive.

En patentsøknad er selvfølgelig ikke noen endelig bekreftelse på at Apple planlegger en enklere iPhone-modell. Det kan godt bare være en idé Apple ønsker å sikre seg eneretten til, for eventuell framtidig bruk. Men detaljer om flere av selskapets tidligere produktlanseringer er blitt avslørt nettopp av patentsøknader eller godkjennelser av de amerikanske telemyndighetene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.