Patenttap for Samsung

Apple har ikke brutt patenter, mener domstol.

Samsung og Apple er i en bitter patentkrig. Apple har så langt klart å ta viktige seire, og har så langt klart å holde dommeren i den internasjonale handelskommisjonen (ITC) på sin side. Dommeren i den mektige amerikanske patentdomstolen kom nemlig til at Apple ikke har forbrutt seg mot den sørkoreanske gigantens patenter.
Samsung og Apple er i en bitter patentkrig. Apple har så langt klart å ta viktige seire, og har så langt klart å holde dommeren i den internasjonale handelskommisjonen (ITC) på sin side. Dommeren i den mektige amerikanske patentdomstolen kom nemlig til at Apple ikke har forbrutt seg mot den sørkoreanske gigantens patenter. (Bilde: Bloomberg/All Over Press)

Apple har ikke brutt patenter, mener domstol.

En dommer i den amerikanske, internasjonale handelskommisjonen (ITC), som dømmer i patentkonflikter besluttet mandag at Apple ikke har brutt Samsungs patenter da de laget iPad Touch, iPhone og iPad.

Samsung hevdet for domstolen at Apple hadde brutt fire patenter og ba om at produktene som var omfattet skulle stoppes for handel i USA.

Kjennelsen er imidlertid ikke rettskraftig ettersom hele kommisjonen skal behandle saken. Først i januar vil det bli klart om kjennelsen fra dommer James Gildea vil bli stående, melder nyhetsbyrået Reuters.

Samsung og Apple har stått steilt mot hverandre i en rekke patentsaker. Mens Apple vant en viktig seier i en domstol i San Jose tidligere i høst, der Samsung ble idømt å betale Apple en erstatning på over 1 milliard dollar. De to selskapene har ulike juridiske prosesser mot hverandre i ti land verden over.

Det koreanske elektronikk-konglomeratet har en rikholdig patentportefølje innen trådløs kommunikasjon og mobiltelefoni-teknologi. Denne har selskapet brukt for hva det er verd i konkurransen med Apple. Men det går også andre veien.

Apple har beskyldt Samsung for å kopiere deres produkter og ITC er ventet å komme med en foreløpig konklusjon på denne anklagen i løpet av oktober, melder Reuters.

    Les også:

Til toppen