JUSS OG SAMFUNN

Paul Allens massesøksmål avvist

Microsoft-gründeren lover å fortsette patentsaken.

En av verdens rikeste menn, Microsoft-gründer Paul Allen, fikk fredag patentsøksmålet sitt avvist av en føderal domstol i Seattle.

I sommer saksøkte han Google, Apple, Facebook, AOL, Yahoo og en rekke andre virksomheter for brudd på patentrettigheter.

Anklagene førte til at Allen ble stemplet som et patenttroll av jussprofessor Mark Lemley ved Standford Law School.

Dommeren i saken, Marsha Pechman, avviste saken fordi beskyldningene var for vage, ifølge Wall Street Journal.

Dette var i tråd med ønskene fra Google og Apple. Begge mente at søksmålet måtte bli avvist fordi det ikke ble nærmere angitt hvilke av deres tjenester som angivelig krenket patentene.

Søksmålet har bakgrunn i et knippe patenter som omhandler funksjoner som brukes av en rekke nettbutikker og søketjenester. For en nærmere gjennomgang se denne artikkelen.

Siste ord er imidlertid ikke sagt. Allen og hans advokater har fått frist til 28. desember med å komme opp med et revidert søksmål.

En talsmann for Allen kaller domsavgjørelsen et «prosedyrespørsmål», og sier at saken vil fortsette, ifølge Wall Street Journal.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.