BEDRIFTSTEKNOLOGI

Paul Maritz vil trekke seg fra Microsoft

Mannen bak Windows 95 og NT forlater en sjefsstol til fordel for en konsulentstilling, og kan komme til å trekke seg helt ut av Microsoft innen et års tid.

Eirik Rossen
28. juli 1999 - 12:05

Maritz' ønske om en mindre belastende stilling bekrefter en tendens hos Microsoft som har mistet en rekke toppledere de siste månedene.

Maritz er 44 år gammel. Han kom til Microsoft fra Intel i 1986. Siden årsskiftet skal han ha solgt 900.000 av sine aksjer i Microsoft, for om lag 78 millioner dollar. Han har fortsatt 2,5 millioner aksjer i selskapet, og opsjoner på å kjøpe flere.

Bill Gates skal ha presset Maritz som egentlig ville trekke seg helt ut, til å fortsette som en slags ledende rådgiver og gradvis avvikle alt administrativt ansvar overfor avdelingen for utviklingsverktøy som han leder i dag. Fram til februar i år hadde Maritz ansvaret for nesten all programvareutvikling i Microsoft. Da sto bare Gates og Steve Ballmer over ham i hierarkiet.

Maritz tilbringer stadig mer tid i Zimbabwe der han er født, og der han eier en ranch som han er i ferd med å gjøre om til naturreservat.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.