MOBIL

Huawei-topp: Vårt utstyr veier mindre og bruker mindre strøm

Hva koster det å bytte ut gammelt utstyr, og hva koster det å drifte dette? Bør man kombinere utstyr fra ulike leverandører? Og kommer Mate 30 til Norge? Teknologidirektør Paul Scanlan i Huawei svarer i Telepodden.

Telepodden har snakket med teknisk direktør Paul Scanlan i Huawei (til høyre). Til venstre sitter redaktør Varog Kervarec og journalist Sebastian Storvik i Inside Telecom.
Telepodden har snakket med teknisk direktør Paul Scanlan i Huawei (til høyre). Til venstre sitter redaktør Varog Kervarec og journalist Sebastian Storvik i Inside Telecom. Eirik Helland Urke
25. sep. 2019 - 07:44

I tredje episode av Telepodden har vi fått besøk av teknologidirektør i Huawei, Paul Scanlan. Med 11 års erfaring er han svært betrodd internt, og kanskje den høyest rangerte ikke-kineser i det som er et av verdens største teknologiselskaper.

På besøk i Oslo svarte på hva han tenker om rapporten fra danske Strand Consult som hevder at det er billig å bytte ut kinesisk utstyr.

Varighet: 29 minutter (engelsk).

Det har gått tre måneder siden Paul Scanlan sist besøkte Inside Telecom og Teknisk ukeblad. Siden da har selskapet befunnet seg i det Scanlan selv beskriver som en berg- og dalbane.

Huaweis Paul Scanlan under besøket i Telepodden. <i>Foto:  Eirik Helland Urke</i>
Huaweis Paul Scanlan under besøket i Telepodden. Foto:  Eirik Helland Urke

– Det er fint med litt kaos, det åpner for nye muligheter og mer innovasjon. De siste tre månedene er det flere ting som peker seg ut: Vi har lansert Huawei Mate 30-serien, og vi har lansert vår store satsing på kunstig intelligens "Atlas 900 AI training cluster". I tillegg har jeg reist verden rundt for å opplyse om Huawei som jeg mener er et misforstått selskap, forteller Scanlan til Inside Telecom.

I podcasten svarer Scanlan blant annet på fordeler og ulemper ved å kombinere utstyrsleverandører, hva det vil koste å bytte gammelt utstyr, og hvilke kostnader som teller når man skal drifte det nye utstyret.

Inside Telecom gir deg Telepodden

En podcast om telekommunikasjon, kunstig intelligens, og tingenes Internett. Telepodden lages av Inside Telecoms redaktør Varog Kervarec, journalist Håvard Fossen og journalist og podkast-produsent Sebastian Storvik.

Fremover vil vi invitere gjester fra bransjen for å få innsikt og svar på dagsaktuelle tema, og i tide og utide ta frem lommelykten for å belyse litt selv. Vi gleder oss, og håper du blir med oss når vi hver uke setter lyd på debattene som opptar telesektoren.

Podkastene fra Inside Telecom er inntil videre åpne for alle, også ikke-abonnenter.

Har du tips til gjester eller tema du ønsker å høre i vår podkast?

Send epost til: red@insidetelecom.no

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.