Pause i russisk milliardkrangel

Flere milliarder står på spill i Telenors kamp mot russiske Farimex.

Pause i russisk milliardkrangel

Flere milliarder står på spill i Telenors kamp mot russiske Farimex.

Domstolen som behandler erstatningskravet mot Telenor i Russland, tok fredag pause i rettsforhandlingene til fredag 19. desember.

Domstolen i Omsk i Sibir behandler Telenors anke etter at en lavere domstol i byen Khantij-Mansjysk i august i år dømte Telenor til å betale en erstatning på 2,8 millioner dollar. Saksøker er selskapet Farimex, som er registrert på De britiske jomfruøyene.

Grunnlaget for erstatningskravet er en påstand om at Telenor påførte selskapet VimpelCom store tap ved å trenere dette selskapets oppkjøp av det ukrainske mobiltelefonselskapets URS i 2004. Telenor eier 33,6 prosent og Farimex eier 0,002 prosent av VimpelCom.

Telenors pressetalsmann Dag Melgaard sier til NTB at Telenor ikke har grunnlag for å tolke utsettelsen av rettsforhandlingene i den ene eller andre retning. Han opplyser at hvis Telenor skulle tape i domstolen i Omsk, er det fortsatt to ankemuligheter, til sist til en domstol i Moskva.

Dag Melgaard sier at Telenor mener denne saken er «hårreisende og ubegrunnet», men at den må tas på alvor fordi det er tale om så store beløp. (©NTB)

Til toppen