Pay per view i Granada

PCTVnets spanske datterselskap leverer teknologien til Internett-kiosker hvor brukerne får online-aksess gjennom å putte på mynter.

HomePilot Espana, markeds-og salgsselskapet for PCTVnets produkter i Spania og de latinske markedene har inngått en avtale om leveranser til et pilotprosjekt med det spanske selskapet Insernet. Dette kommer frem i en pressemelding fra PCTVnet idag.

Avtalen innebærer leveranser av PCTVnets software applikasjoner for såvel terminal som serverområdet, i tillegg til HomePilot terminaler.

I det første prosjektet vil PCTVnets teknologi fungere som hjernen i online-kiosker som skal utplasseres der store folkemengder ferdes, som f.eks kjøpesentre, hotellobbyer, sykehus og kommunikasjonsknutepunkt. Publikum skal gjennom kiosken få tilgang til Internett, e-mail og etterhvert andre applikasjoner gjennom å putte mynter på en automat som er integrert i kiosken.

Den første leveransen går ifølge selskapet avgårde til Spania i disse dager.

- Prosjektet representerer en spennende og kommersielt attraktiv nisje for oss, og vi har stor tro på rask vekst innen dette området. Tar man en titt på markedene i f.eks. England og mellom/syd Europa ser vi en enorm fremvekst av internettkaféer fordi folk ikke har online tilgang hjemmefra. Med denne kioskløsningen blir tilgangen enda lettere og interessen vil øke, uttaler Lars A Skorpen Hansen, adm dir i PCTVnet ASA i pressemeldingen.

Insernet er et spansk selskap etablert av en gruppe industrielle aktører spesialiert på myntmaskiner i Córdoba regionen.

- Insernet er en spennende samarbeidspartner og representerer et stort potensiale for oss. De kommer til å dekke et markedsegment som ikke er betjent med fokus, i første omgang i Andalucía som er Spanias største region og den med høyest antall turister. Andalucía har også svært lav hjemme-PC dekning. Internettkioskene vil være flerspråklige nettopp med tanke på turistene, fortsetter Skorpen Hansen.

På sikt hevder Manual Arroyo i Insernet at planen er å tilby spesifikke applikasjoner via serverne til PCTVnet for hoteller, sykehus, offentlige kontorer, jernbane, fly- og busstasjoner.

- For HomePilot Espana er dette Insernetprosjektet et av flere som nå er i ferd med å materialisere seg. Vi arbeider med flere andre kunder i business markedet, selv om fokus er på de store volumene i privatmarkedene. Vi vil se stor aktivitet fra mange kommersielle aktører som vil posisjonere seg og sikre seg at de blir representert i de hjemmeportalstrukturer som nå avtegner seg. Produktene til PCTVnet er et unikt sett av verktøy som gjør at de store aktørene kan nå sine mål, sier Carlos Laborda, i HomePilot Espana.

Etableringen av HomePilot Espana ble først kjent 4. september i år. PCTVnet eier 40 % av selskapet, mens Iberica des Components også eier 40 %. Den resterende 20 % andelen eies av lokale investorer og ledelsen i selskapet.

Til toppen