PayPal tror Google blir konkurrent

Selv om Google benekter det, tror PayPal at Google kommende betalingstjeneste vil være en direkte konkurrent.

Selv om Google benekter det, tror PayPal at Google kommende betalingstjeneste vil være en direkte konkurrent.

Google har i mange måneder forberedt en egen nettbasert betalingstjeneste, foreløpig kjent som GBuy eller Google Wallet. Ifølge Wall Street Journal har selskapet i ni måneder fått nettbutikker til å teste tjenesten.

Allerede har selskapet begynt prosesseringen av nettbasering for annonsetjenester og i forbindelse med konsumenttjenester som Google Store og Google Earth.

Google vil i utgangspunktet ikke uttale seg om kommende produkter, men selskapets toppsjef, Eric Schmidt, skal ha sagt at den kommende tjenesten ikke vil konkurrere med betalingstjenesten PayPal, som eies av eBay.

    Les også:

Det tror sjef for PayPal, Jeff Jordan, ingenting på. Han mener Schmidt i det siste har benektet altfor mye. Google er kjent for å sette i gang nye tjenester på veldig kort tid, noe som i blant har tatt konkurrentene på senga. Dette vil Jordan unngå, derfor har PayPal forberedt seg. Blant annet har det introdusert ny programvare og verktøy som skal gjøre det enklere for små nettbutikker å ta i bruk PayPal-transaksjoner. Selskapet har fått store kunder som Dell i det siste, og i fjor kjøpte PayPal VeriSigns avdeling for nettbetalingsteknologi for 370 millioner dollar.

Til toppen