PC-bransjen sliter med mangel på deler

Compal, verdens nest største PC-produsent, bekrefter mangelen på komponenter.

PC-bransjen sliter med mangel på deler

Compal, verdens nest største PC-produsent, bekrefter mangelen på komponenter.

Signalene er forvirrende - den globale økonomien trues av huslån-problemene i USA og frykten for reduserte IT-budsjetter til neste år øker. Samtidig har særlig PC-bransjen blitt tatt på sengen i høst av en ekstrem vekst i etterspørselen.

Tidligere har blant annet giganter som Dell, Acer og Asus/Asustek meldt om mangel på skjermer og prosessorer. Og nå rammes Compal av mangel på batterier til bærbare, medgir selskapet.

    Les også:

Compal er ukjent for de fleste, men selskapet er verdens nest største produsent av bærbare PCer, bak Quanta. For aktører som Apple, Dell og HP har ikke fabrikker selv, de designer bare maskinene.

Compal offentliggjorde mangelen på batterier i dag morges og aksjekursen falt brått med fem prosent på Taiwan-børsen. Mangelen bremset salget til Compal og selskapet måtte derfor rykke ut med en profitwarning - veksten i november blir "bare" på 11 prosent.

Mangelen på batterier er blant annet skapt av batteri-brannene de siste årene og påfølgende tilbakekallinger og omlegging av produksjonen.

Til toppen